Organisatie

Hoewel we ons presenteren als Collectwereld, is dit feitelijk onze handelsnaam. De eigenlijke bedrijfsnaam is Champion Netherlands BV. Vanaf onze samenwerking met PostNL in mei 2011 is het de keus geweest om in de Nederlandse markt onze handelsnaam te gaan gebruiken.

NORDFRIM A/S is een postorderbedrijf gespecialiseerd in het bedienen van meer dan 250.000 Scandinavische klanten, maar heeft ook een groothandelsafdeling die zich richt op boekenwinkels en postzegelhandelaren. Nordfrim biedt een breed assortiment van postzegels, munten, insteekboeken, albums, catalogi en accessoires – tegen zeer aantrekkelijke prijzen.
Nordfrim biedt ook nieuwe uitgiften van over de hele wereld, gebaseerd op overeenkomsten met buitenlandse postadministraties, zoals bijvoorbeeld China, Engeland, Australië, Ierland, USA, IJsland, Nieuw Zeeland, Hong Kong en Frankrijk. Voor meer dan 60 buitenlandse postadministraties is Nordfrim aangewezen agent.
Nordfim werd opgericht in1965, en heeft haar hoofdkantoor in Otterup, gelegen in het noordelijke deel van het eiland Funen. Het bedrijf heeft 32 medewerkers, In Otterup worden de strategische plannen gemaakt, maar ook de marketingaanpak en de financiële controle over het hele concern gevoerd. Gelijktijdig worden ook de Scandinavische klanten bediend.

Na aankoop van de Philagroup in 2007 werd de Nordfrim Group in één keer de grootste aanbieder wereldwijd in termen van verkoop en marketing van nieuwe postzegeluitgiften. Uitgangspunt in Nordfrim’s visie is het aanbieden van interessante en aantrekkelijke producten op een redelijk prijsniveau.

Buiten Nordfrim A/S en Champion Netherlands BV bestaat de Nordfrim Group uit de volgende bedrijven:

Théodore Champion S.A., France
Opgericht in 1902. Een van de oudste en toonaangevende postzegelbedrijven in Frankrijk. Théodore Champion verkoopt alle soorten postzegels in Frankrijk en Frans-sprekende landen. Overgenomen in 1997.

Champion Holding A/S, Denemarken.
Financiële holding maatschappij. Opgericht in 1997.

AFA-Forlaget, Denemarken.
Uitgever van de bekende AFA-catalogi voor Oost- en Westeuropa, en ‘Populær Filateli’. Overgenomen in 2000, en nu onderdeel van Nordfrim A/S.

Societé des Philatelistes, Frankrijk.
Levert doorlopende programma’s (postzegels en albumbladen) aan verzamelaars in Frankrijk. Het bedrijf beschikt over een klantenbestand van 200.000 adressen. Overgenomen in 2004 en nu onderdeel van Théodore Champion S.A.

Lauri Peltonen OY, Finland.
Opgericht in 1920. Bedient de Finse markt, overgenomen in 2003.

Philatelia Hungarica Ltd., Ungarn.
Opgericht in 1950 als een staatsbedrijf. Met meer dan 200 thuiswerkers is het strak georganiseerd en enorm ervaren in het verpakken van postzegels. Het bedrijf heeft een indrukwekkende voorraad. Overgenomen in 2005.

Filatelia International Ltd., Engeland.
Groothandel in grote hoeveelheden postzegels. Voorraad van 2 miljard postzegels. Overgenomen in 2006.

Champion Philatélie Suisse S.A.
(voorheen Kopilanski), Zwitserland. Grote en aantrekkelijke voorraad, voornamelijk Zuidamerikaanse postzegels. Overgenomen in 2006.

Taillandiers Philatelie, Frankrijk.
Frans bedrijf, gespecialiseerd in de verkoop van nieuwe uitgiften. Overgenomen in 2007 en ondergebracht in Théodore Champion S.A.

Philagroup
Gespecialiseerd in de verkoop van nieuwe uitgiften. Bestaat uit de volgende bedrijven:
• Philagentur GmbH, Duitsland
• Filagent B.V., Nederland
• Filagenzia S.r.l., Italië
• Filagest S.A./Philagroup, Spanje

Overgenomen in 2009: Roll int., Duitsland

Win een geschenkbon ter waarde van € 50