Land

Oostenrijk

Oostenrijk – een republiek in het midden van Europa
Het land grenst aan Duitsland, Tjechië, Slowakije, Hongarije, Slovenië, Italië en Zwitserland. Vanaf het begin van de 19e eeuw totaan het einde van de eerste Wereldoorlog was Oostenrijk een belangrijke macht in Europa, zo midden in het centrum van het Oostenrijks-Hongaarse Rijk. Na de oorlog werd dit rijk echter gereduceerd tot een veel kleinere republiek, die vervolgens in de Tweede Wereldoorlog werd toegevoegd aan het Derde Rijk. Na deze oorlog was de status van Oostenrijk een tijdlang onbepaald, totdat het in 1955 weer onafhankelijk werd verklaard.

Oostenrijks geografie wordt overheerst door bergen, van veel belang voor het tourisme
Vandaag de dag is de omvang van Oostenrijk circa 575 km van Oost tot West, en 294 km van Noord naar Zuid, waarvan bijna 60% bestaat uit bergen, voornamelijk de Alpen. Slechts een derde van het land bevindt zich lager dan 500 meter boven zeeniveau. De bergen zijn van groot belang voor het tourisme: in de zomer komen mensen naar Oostenrijk voor bergwandelingen, in de winter om te gaan skieën.

De Oostenrijkse Post geeft geregeld bijzondere postzegels uit
De eerste uitgiften van Oostenrijk dateren van 1850, en sindsdien heeft Oostenrijk een zeer bescheiden uitgiftebeleid gevoerd. Oostenrijk is hierdoor een goed betaalbaar verzamelgebied gebleven. Geregeld onderscheidde Oostenrijk zich met bijzondere uitgiften zoals bijvoorbeeld de Kanten postzegels, of de postzegels met Swarovski kristallen erop.

Het is niet alleen de natuur waarvoor touristen naar Oostenrijk reizen
Het land biedt ook een enorme culturele rijkdom. Van Wolfgang Amadeus Mozart tot Johan Strauss, van Andreas Hofer tot de schrijver van het kerstlied ‘Stille Nacht, Heilige Nacht’, van ‘Stefansdom’ tot ‘Riesenrad’ – een flink gebied aan themas die gedekt worden door de Oostenrijkse uitgiften!

Abonnementen - Oostenrijk

 • Nr. 18 / 1
  Een exemplaar, postfris
 • Nr. 18 / 8
  Een exemplaar, gebruikt
 • Nr. 18 / 12
  FDC met een zegel
 • Nr. 18 / 14
  Jaarsets
 • Nr. 18 / 22
  Leuchtturm Normal(z.kl)
 • Nr. 18 / 23
  Leuchtturm SF
 • Nr. 18 / 29
  Jaarboek